Lifestyle

Maštanje o putovanjima i sanjarenje o odlasku iz kuće još uvijek nisu zabranjeni, zar ne?

I ptice na grani znaju koliko obožavam putovanja, ali i Fjällräven ruksake (klasične i mini verzije) koji su osnova svakog mog odlaska iz kuće. Od Kånkena za odlaske na posao, do višednevnih izleta pa sve do backpack pakiranja na druge kontinente. Uz Crvenkapicu smo prošli Vijetnam i Japan, Kolumbiju i Jordan, a lijepo se zabavio i po Poljskoj i Siciliji. Da, razmažena šminkerica koja je do prije samo nekoliko godina uokolo hodala u svojim balerinkama s koferom na kotačiće je postala “bekpekuša” koja svoj Abisko od 55 litara s ponosom nosi na leđima gdje god idemo i fura razvaljene tenisice.

Ali, avaj zlog doba i proklete korone! Moj Crvenkapica Abisko je već bio spreman i poluspakiran za nove avanture po Španjolskoj i onda je grunula ova prokleta boleština i sve je otišlo nizbrdo. Nemrem ni Kånkene više šetati do posla, jedino do dućana kada idemo u tjednu nabavku. I u komi sam jer sam jako pesimistična oko cijele situacije i budućih putovanja i pribojavam se pomisli da ih nećemo moći realizirati tako brzo, ali Fjällrävenovci su me bar malo razveselili i obradovali svojim javljanjem i bacanjem u planiranje izleta bar po Zagrebu kad za to dođe vrijeme.

Ovaj švedski brend od samog početka motivira i pokreće isti cilj – povratak prirodi. Sve što govore i čine vrti se oko toga: proizvodi stvoreni po mjeri prirode koji će aktivnosti na otvorenom učiniti udobnijima i sigurnijima, manifestacije poput Fjällräven Classica koje diljem svijeta promoviraju povratak prirodi i suživot s njom.

No trenutno su nažalost izvanredne okolnosti, kriza čiji nas razmjeri tjeraju da mijenjamo prioritete. Osnovni cilj svih nas u ovom trenutku morao bi biti poravnavanje epidemiološke krivulje, usporavanje širenja zaraze COVID-19 kako bi smanjili pritisak na zdravstvene sustave.

Prilagođavanje nepoznatim, često vrlo zahtjevnim okolnostima nije strano ni jednom zaljubljeniku u aktivnosti na otvorenom. Izazovne, strme staze po opasnom vremenu mogu biti ozbiljan izazov, ali očuvanje pozitivnih misli te lojalnost i spremnost na pomoć kolegama trekerima može činiti nevjerojatnu razliku na putovanju u sigurnost.

Stoga dragi prijatelji, ostanimo informirani, poštujmo mjere koje su nam propisane i ohrabrimo sve one do kojih nam je stalo da čine isto. I prije svega #OSTANIDOMA.

Što raditi bez pustolovina? Planirati nove!

Ima li boljeg vremena za planiranje novih putovanja i izleta od trenutka kada su svi sadašnji planovi odgođeni do daljnjeg? Istražujte, čitajte o destinacijama i opremi, pišite popise za pakiranje i birajte što ponijeti sa sobom. Probajte zamisliti koliko će biti čarobno punim plućima udahnuti planinski zrak jednom kada sve ovo prođe. Neograničeno uživati u zrakama sunca bez grižnje savjesti i zabrinutosti za svoje bližnje.

Jednom kada sve ovo prođe priroda će nas i dalje čekati, zato sada ostanite doma.

Iako je trenutna situacija vrlo teška za sve nas, a o razmjerima ekonomske štete se već nagađa, ipak u svemu vidimo i neke pozitivne strane. Prije svega priroda će se malo odmoriti od nas. Od naše užurbanosti, nerazumijevanja i sebičnosti. A mi ćemo nakon ovog perioda prisilne razdvojenosti vjerojatno više cijeniti. Nadamo se također da će karantena konačno inspirirati sve one koji se već dugo planiraju vratiti prirodi, one koji u novogodišnjim odlukama navode planinarenje, treking ili barem kratku šetnju obližnjom šumom ili parkom.

Fjällräven proizvodi u Hrvatskoj su dostupni unutar trgovina Iglu Šport (Zagreb, Rijeka, Starigrad Paklenica), ShoeBeDo poslovnicama diljem Hrvatske te na web stranici.

P.S. Ovo nije plaćena reklama, ja zaista obožavam Fjällräven 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

April 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930